Clatite pufoase reteta vegane si fara gluten

de Bucataras in Retete diabetici, 5 Mai 2015 | 7114 vizualizari

 

Clatite pufoase reteta Acestea sunt cele mai bune clatite pufoase vegane si fara gluten pe care le-am incercat! De fapt, daca stau mai bine sa ma gandesc, sunt cele mai bune clatite pufoase, punct! Faptul ca sunt vegane, fara gluten si fara zahar este bonus!

 

INGREDIENTE

  • Clatite pufoase reteta
  • Compozitie
    • 250gr faina fara gluten(sau faina integrala de grau)
    • 2 banane coapte
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 3 linguri indulcitor Green Sugar
    • 1 lingurita extract de vanilie
    • 1 lingurita esenta de rom
    • 1 lingurita unt de cocostopit
    • apa(sau lapte vegetal)
    Topping (la alegere)
    • ciocolata
    • fructe
    • crema de vanilie
    • dulceata(optional)
    • ulei

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase reteta vegane si fara gluten:

Clatite pufoase reteta

Pune bananele in blender si proceseaza-le pana devin lichide. Adauga faina fara gluten intr-un bol mai mare. Adauga bananele pasate si restul ingredientelor.  

Amesteca-le bine cu ajutorul unui mixer de mana. Daca amestecul nu are consistenta ca de iaurt fluid, atunci mai adauga putina apa sau lapte vegetal. De acum incolo se procedeaza exact ca la clatitele clasice. Foloseste o tigaie anti-aderenta de clatite. Adauga uleiul in tigaie, unge tigaia si apoi scurge uleiul inapoi intr-o cescuta.  

In functie de marimea tigaii, poti face 2-3 clatite in acelasi timp. Adauga cate jumatate de polonic de compozitie in tigaia incinsa si roteste-l usor apoi peste aluat pentru a-i da o forma rotunda clatitei. Nu intinde prea mult aluatul. Clatitele ar trebui sa aiba aprox. 10 cm in diametru. Lasa clatita la rumenit aprox. 1 minut pe o parte, pana devine aurie, iar apoi cu ajutorul unei palete si a unei furculite, intoarce-o si pe partea cealalta.  

Scoate clatitele si pune-le pe un prosop de hartie. Procedeaza la fel pana se termina tot aluatul. Nu uita sa ungi tigaia cu ulei intre reprizele de prajit. 

Poti folosi ce toppinguri doresti: ciocolata, fructe, crema de vanilie sau dulceata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta vegane si fara gluten" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte si gem de capsuni cu Green Sugar- reteta video